Happy New Yeah!

Het zit er weer bijna op, muziekjaar 2013. Tijd voor een korte
fotografische terugblik en natuurlijk de traditionele nieuwjaarskaart.
Traditioneel is ook het gratis (gezelschaps)spelletje ‘Noem de artiesten
op de kaart’. Helaas geen prijzen, maar over de uitslag mag worden gecorrespondeerd. 

Best musical wishes for 2014!! The card contains some of the artists that I’ve
photographed in 2013. Guess who they are! In the black border below the
pictures, you can see their names.

 In 2013

 …bedroeg het aantal unieke bezoekers op mijn site meer dan 5000 (2012: 3000), die samen zorgden voor 65.000 hits (2012:40.000). Op mijn Flickr-account werd dit jaar 63.000 keer (2012:23.000x) een foto bekeken. De meeste bezoekers kwamen dit jaar wederom niet uit Nederland (8e plek), maar uit Tsjechië, de VS, Luxemburg en Japan.

…Maakte ik een speciale zwartwitversie van mijn foto van Keith Richards, die inmiddels in een gelimiteerde en genummerde oplage wordt verkocht in Galerie Blumann, een exclusieve galerie op het oudste plein (Place des Vosges) van Parijs. 

…exposeerde ik mijn werk op de Rotterdamse Kunstmanifestatie Route du Nord en op de Rotterdamse Kunstkalender 2014. 

…verschenen mijn foto’s in nog meer bladen, boeken en documentaires dan vorig jaar, onder meer in: Rolling Stone, Penthouse, New York Magazine, Time Magazine en op de Mexicaanse tv. Ook tijdschriften en kranten in o.a. Mexico, IJsland, China, Spanje, Hongarije, Turkije, Australie, Nieuw-Zeeland, Israel,Frankrijk, Finland, Italie, UK, Belgie, Nederland en Rusland publiceerden foto’s van mij via Getty Images. 

 …waren de meeste memorabele concerten: Blur (Primavera Sound Barcelona), Nick Cave (Primavera Sound Barcelona), Allah-Las (Barcelona), Parquet Courts (Barcelona), Black Sabbath (Ziggodome), Iron Maiden ((Ziggodome), Charles Bradley (North Sea Jazz) en Primal Scream (Paradiso). 

 …schoot ik de mooiste platen van Iron Maiden, Charles Bradley, Lulu James, Claw Boys Claw, Andy Allo en Noah & The Whale. 

…brachten de foto’s van Selena Gomez het meeste geld in het laatje via Getty. 

…verschenen mijn foto’s in het jubileumboek over 25 jaar Metropolis. 

…werd ik door Duvel en IN10 ingehuurd om de fotografie te verzorgen van hun DuvelVibes-campagne. Drie maanden lang fotografeerde ik nieuwe jazztalenten en hun hosts Sabrina Starke, Ntjam Rosie en Sven Hammond tijdens optredens, backstage, op festivals etc. Foto’s werden gebruikt voor megabanners, spotify-reclamecampagnes, advertenties en voor de website/facebookpagina. 

…werd ik benaderd door het New Yorkse fotobureau The Hell Gate om me bij hun aan te sluiten. Ik verwacht de eerste opdrachten voor hun te kunnen doen in 2014. 

…kreeg ik ook buiten de popmuziek weer leuke klussen zowel fotografie-, schrijf-, als eindredactiegebied zoals het vastleggen van congressen (o.a. Geospatial/SKVR) en beurzen (Art at The Warehouse). Nieuwe opdrachten en opdrachtgevers zijn uiteraard welkom in 2014! 

 …op naar 2014, met hopelijk weer veel mooie concerten en exposities. En aangezien het precies 20 jaar geleden is dat ik mijn eerste concertfoto maakte (Dynamo Open Air – mei 1994), mag 2014 niet onopgemerkt voorbijgaan. Hoe dat jubileumjaar precies vorm moet krijgen (expo of toch eindelijk dat langverwachte boek), is nog even afwachten. Maar dat er iets gaat gebeuren, dat is zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...