Rolling Stones 50 jaar EXPO!

Best wel groot die Keith!

Nederlandse fans van The Rolling Stones staan deze week stil bij het vijftigjarige jubileum van de Engelse rockband. Op 12 juli 2012 was het precies 50 jaar geleden dat de Rolling Stones hun eerste optreden gaven in de Londense Marquee club. In Rotterdam en Maastricht werd donderdag het speciale jubileumboek The Rolling Stones 50 gepresenteerd. In Rotterdam zijn bovendien acht verschillende fototentoonstellingen over de Stones te zien op het Westelijk Handelsterrein. Ook in de Maastrichtse galerie Tartuca is een fototentoonstelling te zien.

Op beide exposities is de foto te zien, die ik in 2003 maakte van Keith Richards tijdens het optreden van de Stones in De Kuip. In Maastricht op is de foto te zien en te koop op klein formaat en in Rotterdam op het megaformaat van 1meterx1,5 meter!
De afdruk ziet er schitterend uit. Wonderbaarlijk voor een bestand dat is geschoten met een van de eerste digitale camera’s, de Fuji s1. Alleen een jpeg bestandje (RAW bestond nog niet) en slechts 2000×3000 pixels. Gisteren bij de opening de nodige complimenten gekregen voor de foto van o.a. Stonesfotografen Rob Bosboom (van het Stonesconcert in Scheveningen) en Peter Webb die de Stones in 1971 fotografeerde voor hun Sticky Fingers-album en Nederlandse popfotografieveteranen Rob Verhorst en Michel Linssen. Altijd leuk!

Alsof ie er al jaren hangt.

Minpuntje was het ontbreken van een naamkaartje plus info bij de foto en het feit dat de locatie uit de looproute lag en niet als fotolocatie op de flyers stond vermeld. Het eerste heb ik provisorisch opgelost door mijn visitekaartje erbij te hangen en het andere wordt deze week opgelost met een nieuwe indeling van de expo, waarbij de foto een wat prominentere plaats krijgt. Nu is het wachten op mensen die mega-Keith een leuk plekje in hun huis geven 🙂

Rotterdam tot en met zaterdag 15 september: http://thestones50.nl/
Posted by Picasa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...