You wanted the best…

Zo rond je achtste of negende levensjaar begint je muzikale vorming. Een van de eerste bands waar ik mee in contact kwam als negenjarig jochie, waren de auteurs van rock/discostamper I was made for loving you. Dat het een bijzondere ervaring was, kun je wel zeggen. Ik werd direct gegrepen door deze ‘larger than life’-act. De vier gesminckte mannen van Kiss zouden me tot aan ver in mijn twintiger jaren blijven boeien. Als elfjarige kwam ik in de lokale krant, toen ik in Rotterdam in een ‘vol-ornaat-Gene-Simmons-outfit’ tijdens carnaval over straat liep.
Mijn eerste live ervaring met Kiss was in 1988 op Monsters of Rock-tour. Hoewel het muzikaal allemaal wat minder was destijds en de make-up ook al in de ban was gedaan, was het een ervaring om mijn helden live te zien. In 1999 zag ik de vier heren pas voor het eerst in volledige outfit. Helaas nog als gewone bezoeker, dus meer dan herinneringen en een 3-D brilletje voor de spectaculaire driedimensionale effecten, hield ik niet over aan deze Psycho Circus tour. Dus toen dit jaar de kans kwam om 30 jaar na mijn eerste kennismaking, mijn jeugdhelden op de gevoelige plaat vast te leggen aarzelde ik geen moment. Gitarist Ace Frehley is inmiddels vervangen door Tommy Thayer en Peter Criss door Eric Singer.

Toeval (bestaat dat?) wil dat Ace twee dagen eerder ‘gewoon’ in 013 staat met zijn eigen band. Zonder make-up en helaas niet al te best bij stem was afgelopen donderdag dus de eerste kennismaking met een stukje jeugdsentiment. Een prima opwarmer, want Ace z’n gitaar vloog weer ouderwets in de fik! De twee uur durende Kiss show zondag op Arrow Classic Rock is zoals ie moet zijn: gelikt, bombastisch en bovenal een feest der herkenning. Als fotograaf heb ik me uit kunnen leven en de mooiste platen zijn binnenkort terug te vinden op deze site. Hier alvast een voorproefje: Ace in 013 en Kiss in Nijmegen.
Zo en me nu maar eens voorbereiden op mijn andere jeugdhelden: de Stray Cats. Ook zij doen binnenkort Nederland aan voor een afscheidstournee. Ik ben erg benieuwd hoe die hernieuwde kennismaking gaat bevallen. Dit keer hoef ik maar maar vier lp’s uit mijn collectie te beluisteren ter voorbereiding in plaats van 24…
18-6: Onder UPDATES alle foto’s van Arrow Classic Rock waaronder meer KISS! Foto’s sinds vandaag ook terug te vinden op www.arrow.nl en www.redferns.com

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin