Route Du Nord

Een bruisende kunstroute van uiteenlopende exposities, concerten, feesten, literaire voordrachten en nog veel meer. Rotterdam Noord is drie dagen lang ondergedompeld in beeldende kunst, fotografie, design, architectuur en mode van hoge kwaliteit.Galeries, winkels en horeca staan van 24 tot en met 26 juni in het teken van Route du Nord.

De kunstroute ligt grofweg tussen de Zaagmolenkade en de Benthuizerstraat. Het festival bestaat inmiddels al weer vijf jaar.
Van een bescheiden atelierroute van een groep enthousiaste lokale kunstenaars is het uitgegroeid tot een grootschalige prestigieuze kunstroute. Laagdrempelig is de Route du Nord nog altijd.
Dit jaar is werk te zien van onder andere Geert Mul, Stefan Gross, Daan Roosegaarde, Marin de Jong, Olaf Mooij, Mia Andresen, Niels Post, Hans van Bentem en Dimitri Hakke en collectieven als Sober Industries, De Fabriek, Vice Venus, Platform RAS, Incorrect Realisten en 2012 Architecten.

Mijn popfoto-expo’s zijn te vinden aan: Zwaanshals 255, de Huiskamer van de route. Hier vinden regelmatig optredens plaats van o.a. The Yes Please, Sir Ian en Charlie Dee. Op deze locatie is voornamelijk werk van het afgelopen anderhalf jaar te vinden. Meer -ouder- werk is te vinden aan de overkant in platenzaak Thatz-It op Zwaanshals 362.

Opening: Donderdag 23 juni 19u-23u
Toegang is gratis.

Tijden van Route Du Nord:
Vrijdag 24 juni 19u-02u
Zaterdag 25 juni 14u-18u
Zondag 26 juni 14u-23u
Meer info: www.routedunord.nl

Wegens succes geprolongeerd:
Als warme broodjes gingen de foto’s over de toonbank vorige maand in Exit. Dus ook tijdens de Route Du Nord is er weer kans om voor bijna niks ‘een echte Dimitri Hakke’ aan te schaffen. Maar haast je…want voor de aanbiedingen geldt: OP = OP!
Al het werk (en andere foto’s) van de expo zijn te koop. Voor liefhebbers met een kleine beurs is de expo van Route du Nord, een buitenkansje om voor een zacht prijsje unieke popfoto’s op de kop te tikken. Zo’n 100 foto’s van A4 tot aan 50x70cm zijn afkomstig van eerdere exposities (bijv. Bibliotheek Rotterdam, Ahoy, Bijenkorf Amsterdam, Rotown en Watt.) De foto’s zijn direct mee te nemen! Soms met een plakkertje aan de achterkant, of een deukje of nog helemaal in perfecte staat. Soms opgeplakt – kan zo aan de muur-, soms compleet met passe-partout of alleen de foto. Prijzen zijn afhankelijk van artiest (vanaf 5 euro, maar nooit meer dan 40 euro). Tussen de foto’s bijvoorbeeld een livefoto van Franz Ferdinand in Rotown, covers van LiveXS van White Stripes en Jon Spencer of The Strokes op Metropolis. Andere artiesten o.a.: Al Green, Snoop Dog, Scissor Sisters, Peaches, Riplets, Spinvis, Das Pop, Thermals, Michael Franti, Interpol, Turbo Negro, Kaiser Chiefs, Giovanca, Iggy Pop, Mars Volta, Ziggi, Beck, Interpol, Madonna, Editors, TV on the Radio.

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin