Roman Abramovich koopt Muse & Keith!

Op uitnodiging van niemand minder dan Chelsea-baas Roman Abramovich reist de Rotterdamse popfotograaf Dimitri Hakke dit weekend af naar Londen. De reden? De opening van de nieuwe luxe club Under The Bridge – inderdaad, gevestigd onder Chelsea-stadion Stamford Bridge – waar werk van Hakke zal komen te hangen. De steenrijke Russische clubeigenaar en zijn staf kozen voor foto’s van Keith Richards en Muse die via de Britse fotogalerie Rockarchive aangekocht werden en onderdeel gaan uitmaken van het ongetwijfeld zeer luxe interieur van Under The Bridge.

Hakke: ‘Ik ben van de zomer benaderd door Rockarchive die uit naam van een mysterieuze cliënt voor een nieuwe Londense muziekclub foto’s van Britse artiesten zocht. Het enige wat ik te horen kreeg was dat het om een ‘massive project’ ging. Uiteindelijk zijn uit duizenden beelden van verschillende fotografen, mijn foto’s van Richards uit 2003 en Muse uit 2001 geselecteerd. Pas vorige week kreeg ik te horen dat het om de nieuwe nachtclub van Abramovich ging en dat ik de enige Nederlandse popfotograaf ben die daar komt te hangen. Ja, dat is toch wel iets om trots op te zijn.’

Under The Bridge is een luxe club die 20 miljoen pond heeft gekost en bevindt zich direct onder het Stamford Bridge stadion in Londen. Aan de muren van de club hangen ingelijste foto’s van Britse popartiesten van verschillende fotografen waaronder o.a. Bob Gruen, Steve Rapport, Jill Furmanovsky en dus ook de Rotterdamse fotograaf Dimitri Hakke. Vrijdag 11 maart wordt Under The Bridge geopend.
Dimitri Hakke is zeventien jaar werkzaam als popfotograaf voor onder meer OOR, Live-XS, Getty Images, Fret en Muziek.nl.
—————————————–

http://underthebridge.co.uk/
http://www.rockarchive.com/photographers.php
http://citmagazine.com/News/MostEmailed/1058785/Chelsea-FC-launches-Bridge-events-space-Ellie-Goulding/
http://www.rockarchive.com/news/under-the-bridge-08-03-2011.html
http://www.astore-harrison.co.uk/page.php?im=147

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin