Rampen!

Er zijn soms van die dingen waar je als fotograaf liever niet aan denkt: vroeger was het een filmrolletje dat bleef hangen of de afdrukcentrale die je negatieven door een soort van shredder in plaats van een printmachine haalde en in het ergste geval water- of brandschade aan je negatievencollectie.

Tegenwoordig is de crash van je harde schijf het ergste wat je kan overkomen en vlak daarna een haperend geheugenkaartje. Het overkwam me bij het concert van Ellen ten Damme in Waterfront. Lekker staan fotograferen, niets aan de hand. Mooie platen te zien op het display. Dus thuis geheugenkaartje in de pc en laden maar… Gaat prima totdat de software ineens overspringt van image nummer 20678 (of iets dergelijks) naar 21011. Ruim 300 nummers overslaan dat kan niet goed zijn. Kaartje in de fotocamera doen levert niks op ook daar zijn de ontbrekende beelden niet zichtbaar! Ramp als je weet dat het ook nog eens je beste beelden zijn.

Gelukkig bestaat er zoiets als recoverysoftware waarmee je verloren beelden kunt terughalen. Alleen op Vista blijkt dat weer niet te werken. Afijn op mijn oude pc geprobeerd. Niks behalve een crash! Dan maar surfen naar andere programmaatjes op het Net. Wat volgt is uren rekenwerk…maar wonder boven wonder druppelen de foto’s één voor een binnen. Niet allemaal want sommige komen maar half binnen. Maar toch…bovenstaand plaatje is onderdeel van een technologisch wonder dat recoverysoftware heet. Daar hoefde je vroeger bij gesmolten negatieven niet mee aan te komen. Leve de vooruitgang!
Binnenkort meer foto’s van het optreden.

UPDATE 30-4: NEW Portrait-section

UPDATE 3-5: Edited live section

UPDATE 13-5: New various section (photojournalism, commercial, festivals, news and free work)

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin