Muziekjaar 2009 in Beeld…

 

De beste muzikale wensen voor 2010!

Het zit er bijna weer op 2009. Tijd voor een korte fotografische terugblik en natuurlijk de traditionele nieuwjaarskaart. Tradioneel is ook het gratis (gezelschaps)spelletje ‘Noem de artiesten op de kaart’. De oplossing is terug vinden op de kaart rondom de foto’s (grijze tekst op zwarte rand).

Tot slot nog wat wetenswaardigheden.

In 2009:
…kwamen er zo’n 5100 tot 5300 (5500 in 2008) unieke bezoekers langs de regelmatig haperende teller van mijn site die tussen de 250.000 en 300.000 (500.000) hits opleverden.

… Deed ik mee aan een grote muziekfotografie expo (IMPF) in Schiedam en hingen enkele van mijn foto’s op het North Sea Jazz Festival in Ahoy.

…Het geplande fotoboek ‘First 3 songs, No Flash! ter gelegenheid van mijn 15-jarig jubileum als popfotograaf, blijkt veel werk en is helaas een jaartje (tot 2010)uitgesteld.

…verschenen mijn foto’s dankzij Getty in kranten/tijdschriften o.a. in Spanje, Polen, Japan, Australie, UK, en de VS waaronder Wall Street Journal en Billboard Magazine.

…meer fotowerk is te zien in de documentaire, Nighttown 1988-2006 van Marcel Haug en Mike Redman

…zijn de foto’s van Elton John, Ken Stringfellow, Ilse Delange en Ziggi mijn meest geslaagde.

…zag ik jeugdhelden en andere grootheden zoals: AC/DC, Brian Wilson, Neil Young, Elton John, Burt Bacherach, U2 en BB King.

…waren de meeste memorabele concerten die van Peaches (Melkweg), George Clinton (Watt), Brian Wilson (Paradiso), Morrissey (Watt) en Grace Jones (Lowlands).

…namen foto-omstandigheden weer absurde vormen aan: fotograferen gedurende één nummer vanaf de middenstip en contracten met complete overdracht van alle copyrightrechten aan de artiest en absurde boeteclausules. Grootste boosdoeners: Them Crooked Vultures en Morrissey.

…deed ik weer heel veel verschillende soorten klussen, zoals voor In Holland, de gemeente Rotterdam en het OBR. Spangen en Delfshaven kan ik nu wel dromen. En ook de mensen daar. Is sporadisch bewierookt, vriendelijk toegelachen, maar toch vooral uitgescholden, bedreigd en met stenen bekogeld. Wat is fotografie toch een mooi vak 😉

Benieuwd wat 2010 zal brengen…

Posted by Picasa

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin