Jong!

Het is weer expo tijd! Dit keer twee tegelijk maar liefst. Mijn foto’s maken deel uit van het International Music Photo Festival in Schiedam (zaterdag 4 juli) en de North Sea Jazz-expo in Ahoy (vanaf dinsdag 7 juli). Hieronder de persberichten. Toch mooi om op mijn leeftijd tot twee keer toe jong te worden genoemd 😉

Voor het eerst wordt een fotofestival georganiseerd rond het thema Muziek. Van 4 tot en met 28 juli 2009 is het Museumkwartier van Schiedam het decor van het eerste International Music Photography Schiedam (IMPF). Nederlandse en internationale fotografen die muziek als belangrijk thema in hun werk gekozen hebben zijn uitgenodigd om hun werk te presenteren in etalages en ramen van woonhuizen in de binnenstad. In 8 galeries en musea vinden thematentoonstellingen plaats. Naast deze tentoonstellingen worden concerten, arrangementen en signeersessies georganiseerd.

(OPENING Schiedam op zaterdag 4 Juli 16uur)
Muziek in de Etalage 4 juli t/m 28 juli
Foto-expositie in etalages en ramen op Hoogstraat, Grote Markt, Lange Haven, Korte Haven. In ieder geval werk van Jim Marshall (USA), Roy van den Burg, Paul Bergen, Dimitri Hakke, Joost Leijen, Raphael Springer (D), Peter van Breukelen, Baron Wolman (USA), Wim van Zon, Rob Verhorst, Dirk W. de Jong, Hans Speekenbrink, Loe Beerens, Dominique TarléF), Joke Schot, Marcel Rozenberg, René Keijzer, Lex van Rossen, Bob Gruen (USA), Gered Mankowitz (UK), Richard Sinte Maartensdijk, Henk Visser, Ton van Wageningen, Angelique van Woerkom, Isabel Nabuurs e.a..

Dimitri Hakke is een jonge rockfotograaf die met een opname van Keith Richard direct opgenomen werd bij het prestigieuze Rockarchive. Maakt de laatste jaren ook opnamen van jazzartiesten maar blijft rock centraal stellen. Exposeert in 2009 voor het eerst op het North Sea Jazz Festival.

Expositie North Sea Jazz 2009 (OPENING Ahoy dinsdagavond 7 juli. Na festival ander locaties.)
Sinds het begin van het North Sea Jazz Festival is kunst onderdeel van het evenement. Vorig jaar gaf de tentoonstelling de bezoeker een breed beeld van jazzgerelateerde kunst en de beste jazz- en bluesfotografie die er is. Voor de vierde keer organiseert de Stichting Music Inspired Art de art show op het North Sea Jazz Festival. Blikvangers in de tentoonstelling zijn dit jaar de legendarische Blue Note foto´s van Francis Wolff en het werk van een aantal vrouwelijke kunstenaars die voor het eerst op het festival exposeren.
De foto´s van Francis Wolff zijn inmiddels wereldberoemd. Er zijn verschillende boeken verschenen met zijn foto’s van de opnamesessies van alle groten uit de jazz. Het 70 jarige jubileum van het Blue Note label is een mooie gelegenheid om een omvangrijke serie te presenteren tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy. In de Centrale Bibliotheek in Rotterdam en in S-Town in Schiedam zijn deze foto´s ook tot eind juli te zien.

2009 is het jaar waarop vooral vrouwelijke beeldende kunstenaars te zien zullen zijn in de art show. Karin de Visser presenteert dit jaar haar grootformaat serie ´Diva´s`. Nieuw zijn onder meer de jonge Inger Levitus met kleurrijke doeken, Mijpe (die ook met saxofoniste Tineke Postma samenwerkte) met aardse abstracte werken en de Friese Grytsje Jorritsma die tekeningen maakt waar de beweging van afspringt.
Verder zijn schilderijen van Jazzamoart (Mexico) en Easton Davy (USA) te zien.

Naast een aantal vertrouwde namen zoals Jaap van de Klomp en Peter van Breukelen zijn oude meester Rob Verhorst en de jonge Dimitri Hakke nieuwe namen bij de gepresenteerde fotografen. Nieuw in de tentoonstelling zijn lp-hoezen met foto´s van de in 2007 overleden fotograaf Joel Brodsky die verzameld zijn door Marc Janssen.

Rond het North Sea Jazz Festival organiseert de Stichting MIA ook tentoonstellingen in het Hilton Hotel en Jazzcafe Dizzy. Gedeeltelijk gelieerd aan het North Sea Jazz Festival is het International Music Photography Festival dat van 4 tot en met 28 juli in Schiedam georganiseerd wordt. Een van de speciale gasten aldaar is Gerald Cyrus die meer dan 10 jaar lang op maandagavonden de huiskamerjazzclubs in Harlem bezocht en fotografeerde. Onder de titel Stormy Monday verscheen een boek met sfeervolle opnamen van deze avonden. Op het North Sea Jazz Festival getoond worden ook foto’s van Gerald Cyrus getoond en zal Cyrus zelf aanwezig zijn.

http://www.impfschiedam.com/

http://www.northseajazz.com/nl/content/expositie.aspx

PS: de North Sea Jazz foto expo is voor niet North Sea Jazz bezoekers aleen op 7 juli geopend. Ahoy is geopend vanaf 19u30 met een welkomswoord van organisator Wim van Zon om 20u15. Festiviteiten duren tot 22u30. (zie ook uitnodiging bovenaan)

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin