Happy New Year!

Het zit er weer op, muziekjaar 2014. Tijd voor een korte fotografische terugblik en natuurlijk de traditionele nieuwjaarskaart. Traditioneel is ook het gratis (gezelschaps)spelletje ‘Noem de artiesten op de kaart’. Helaas geen prijzen, maar over de uitslag mag worden gecorrespondeerd.

kaart2015
De antwoorden staan op de kaart. Open de afbeelding in een nieuw venster om de kaart en de oplossing groter in beeld te krijgen.

In 2014

…bouwde ik een splinternieuwe site www.dimitrihakke.com met niet alleen popfotografie, maar ook reportages, portretten, architectuur, mode, glamour, en foodfotografie. Verder zijn er artikelen en publicaties terug te vinden. De site is nog onder constructie, en is nu aan het proefdraaien.

…bedroeg het aantal unieke bezoekers op mijn oude en nieuwe site meer dan 23000 (2013: 5000), die samen zorgden voor 351.000 hits (2013:65.000). Op mijn Flickr-account werd dit jaar 90.000 keer (2013:63.000x) een foto bekeken. De meeste bezoekers kwamen dit jaar wederom niet uit Nederland (4e plek), maar uit China en de VS. Canadezen, Brazilianen en Duitsers weten mijn site vaker te vinden dan Belgen.

…schreef ik voor de Popunie een column over mijn werk en mijn jubileumjaar. http://www.popunie.nl/2014/gastcolumn-dimitri-hakke-it-was-twenty-years-ago-today/

…verschenen mijn foto’s in nog meer bladen, boeken en documentaires dan vorig jaar. Vooral van publicaties in boeken en bladen als Rolling Stone blijven bijzonder. Dat laatste gebeurde in elk geval 4x dit jaar. Verder publicaties in onder andere: The Guardian, Parool, AD, Volkskrant, Billboard Magazine,  Ook tijdschriften en kranten in o.a. Mexico, Spanje, Roemenië, Australië, Kroatië, IJsland en Rusland publiceerden mijn foto’s via Getty Images.

…koos datzelfde Getty Images 16x keer een of meerdere van mijn foto’s tot de beste maandfoto’s op het gebied van entertainment. Drie keer werd een beeld geselecteerd voor de beste Europese foto’s. De Redferns assigment editor selecteerde een van mijn beelden tot haar favoriete 13 foto’s van het hele jaar voor Year In Focus en 3 foto’s eindigden bij de beste 44 van 2014. Moeilijk om te overtreffen, maar ik ga mijn best doen in 2015 😉

…waren de meeste memorabele concerten: Arcade Fire (Primavera Sound Barcelona), Wedding Present (Primavera Sound Barcelona), Buzzcocks (Primavera Sound Barcelona), dEUS (Paradiso), Johnny Marr (Tolhuistuin), Bryan Ferry (Ziggodome), The Ghost Of A Saber Tooth Tiger (Rotown), Temples (Gouvernestraat), Warpaint (Paradiso) en The Specials (Vredenburg).

…schoot ik de mooiste platen van Sean Lennon & Charlotte Kemp Muhl oftewel GOASTT, Johnny Marr, FKA Twigs, Sharon van Etten, Woman’s Hour en Brody Dalle.

…brachten de foto’s van FKA Twigs het meeste geld in het laatje via Getty.

…deed ik mijn eerste klus voor Nu.nl

…kocht mijn favoriete band The Posies mijn foto ter promotie van hun Europese tour. Een hele eer!

…kreeg ik ook buiten de popmuziek weer leuke klussen zowel fotografie-, schrijf-, als eindredactiegebied zoals het opzetten van een nieuw platform met nieuwtjes, apps en tips voor mobiele telefonie en tablets. Verder legde ik congressen vast voor diverse opdrachtgevers. Nieuwe opdrachten zijn uiteraard welkom in 2015!

…dat langverwachte fotoboek is er nog niet van gekomen helaas. Maar in januari verschijnt wel een boek waar ik aan mee heb gewerkt. Hou deze plek in de gaten voor meer info!

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin