First three songs, no flash!


‘First three songs, no flash’, is de noemer waaronder popfotograaf Dimitri Hakke exposeert in WATT. Van woensdag 19 november 2008 t/m zondag 4 januari 2009 is het café-restaurant van het gloednieuwe Rotterdamse poppodium decor van een dertigtal popfoto’s. Nieuwe livefoto’s, maar ook portretten uit de afgelopen vijftien jaar, zullen de wanden sieren.

Na exposities in o.a. de trendy Parijse galerie Colette, de Amsterdamse Bijenkorf, het Nationaal Popinstituut, de Centrale Bibliotheek van Rotterdam en een permanente fotowand in poppodium Rotown, is het nu tijd voor een expo in de opvolger van Nighttown. Een lastige klus om de honderden artiesten die de Rotterdammer voor de lens kreeg , te comprimeren tot een overzichtelijke tentoonstelling. Het resultaat legt vooral de nadruk op de afgelopen jaren: Iggy & The Stooges tijdens de opening van WATT, Lowlands 2008, een recente shoot met Ziggi. ‘Klassieke’ platen van de Stones, White Stripes, Killing Joke en Franz Ferdinand hebben echter ook een plek weten te bemachtigen.

De titel van de expositie ‘First three songs, no flash’, verwijst naar de standaardmededeling die fotografen te horen krijgen wanneer zij ‘in de pit’ voor het podium klaar staan om de artiest te fotograferen. Tijdslimiet, daar draait het om in de popfotografie. Of het nou een liveshot is of een snel portret backstage. Het doen met de -vaak moeilijke- omstandigheden die je voorgeschoteld krijgt, daar ligt de uitdaging.
Tijdens het bekende Dynamo Open Air hardrockfestival (1994) ging Dimitri Hakke voor het eerste deze uitdaging aan. Het werd een ideale combinatie van twee grote hartstochten: muziek en fotografie. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij de podia. Als freelance fotograaf/journalist is hij momenteel werkzaam voor o.a. Live-XS, Fret, Lowlands Dagkrant, Redferns, Wegener, WFA en Dutchsound.

In 2006 werd zijn werk opgenomen in de fotocollectie van Rockarchive, een internationale galerie die klassieke rockfoto’s exposeert en verkoopt. Na wijlen Lex van Rossen de tweede Nederlandse fotograaf wiens werk wordt verkocht in de galerie die verder werk beheert van fotografen als Mick Rock, Kevin Cummins, Bob Gruen en oprichtster Jill Furmanovsky.

De tentoonstelling ‘First three songs, no flash’, is tevens de opmaat naar het jaar 2009, waarin een heus fotoboek op stapel staat met daarin werk van 1994 tot 2009.

Plaats: WATT café-restaurant ,West- Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Datum: 19 NOV 2008- 4 JAN 2009, Officiële opening woensdag 19 November van 17u30-19u30
Aanvang: tijdens openingstijden
Toegang: gratis

Posted by Picasa

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin