FEESTJE – EXPO – FOTOVERKOOP


Dimitri Hakke is een muzikant met een camera. Het maakt hem weinig uit of hij in stadions of in kleine zalen fotografeert, al heeft het rauwe intieme zijn voorkeur. Door Rockarchive in Londen werd de popfotograaf opgepikt als talent nadat men een opname van Keith Richards van de Rolling Stones zag die gemaakt was door Hakke. Na wijlen Lex van Rossen is hij de 2e Nederlandse fotograaf wiens werk wordt verkocht in de galerie die werk beheert van fotografen als Mick Rock, Bob Gruen en oprichtster Jill Furmanovsky.

Al 17 jaar struint de Rotterdamse popfotograaf Dimitri Hakke zalen en festivals af, voor het schieten van foto’s. Zijn livefoto’s en portretten van muzikanten verschenen o.a in Oor, LiveXS, Fret, Billboard Magazine, Wall Street Journal, NME en Rolling Stone.
Sinds afgelopen maart prijken zijn foto’s ook aan de muren van Under The Bridge, de nieuwe exclusieve muziekclub van Roman Abramovich in Londen.

Wat die steenrijke Rus kan, dat kunnen wij ook, dachten ze bij Exit en vroegen Hakke om de muren permanent te voorzien van een selectie uit zijn rijke archief. Ter gelegenheid van de onthulling is er een feestje met live muziek van HARM GOSLINK KUIPER en DJ MICHIEL (van Weekender) draait lekkere indie plaatjes van o.a. Franz Ferdinand, Ramones, Killing Joke…
De avond is direct een buitenkansje om voor een zacht prijsje unieke popfoto’s op de kop te tikken. Zo’n 150 foto’s van A4 tot aan 50x70cm zijn afkomstig van eerdere exposities (bijv. Bibliotheek Rotterdam, Ahoy, Bijenkorf Amsterdam, Rotown en Watt.) De foto’s zijn direct mee te nemen! Soms met een plakkertje aan de achterkant, of een deukje of nog helemaal in perfecte staat. Soms opgeplakt – kan zo aan de muur-, soms compleet met passe-partout of alleen de foto. Prijzen zijn afhankelijk van artiest (vanaf 5 euro, maar nooit meer dan 40 euro). Tussen de foto’s bijvoorbeeld een livefoto van Franz Ferdinand in Rotown, covers van LiveXS van White Stripes en Jon Spencer of The Strokes op Metropolis of een portret van Ellen Ten Damme op Werfpop. Andere artiesten o.a.: Al Green, Snoop Dog, Scissor Sisters, Peaches, Riplets, Spinvis, Das Pop, Thermals, Michael Franti, Interpol, Motorhead, Iggy Pop, Turbo Negro, Kaiser Chiefs, Giovanca, Iggy Pop, Mars Volta, Ziggi, Jules Deelder, Beck, Interpol, Madonna, Editors, TV on the Radio…

Wat: Expo/optreden/dansavond ft. Dimitri Hakke, Harm Goslink, DJ Michiel (Weekender)
Waar: Exit,Mauritsstraat 173, Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 27 MEI
Aanvang: 20..00 Uur
Toegang: gratis

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin