Expo in Purmerend

Het mooiste werk van vier Rotterdamse muziekfotografen is vanaf zondag te zien in de horecagelegenheden aan de Koemarkt. De expositie, die in het kader van de tweejaarlijkse fotomanifestatie GRID wordt georganiseerd, is te zien tot en met 7 november. De tentoonstelling omvat ruim 60 foto’s gemaakt door de fotografen Rob Verhorst, Joke Schot, Dimitri Hakke en Rosaria Macri. Spannende beelden van rockartiesten als Prince en de Rolling Stones worden afgewisseld met foto’s van jazz- en wereldmuziekartiesten.
Van de vier fotografen is Rob Verhorst de nestor. Deze internationaal geroemde muziekfotograaf was een van de pioniers van het muziektijdschrift Oor en al jaren zijn veel dagblad- en magazinefoto’s van zijn hand. Joke Schot en Rosaria Macri trekken vaak samen op en exposeren als duo onder de naam Schot & Roos. Joke Schot fotografeert al ruim twintig jaar jazz- en wereldmuziekartiesten en wordt door muzikanten zeer gewaardeerd. Rosaria Macri leerde de fijne kneepjes van het vak van Joke Schot en presenteert nu al drie jaar lang haar eigen muziekfoto’s. Dimitri Hakke is een muzikant met een camera. Het maakt hem niet uit of hij in stadions of in kleine zalen fotografeert al heeft het rauwe intieme zijn voorkeur.
Alle vier exposeren de fotografen regelmatig in Nederlandse galeries en theaters en af en toe in het buitenland. (Bron: Purmerends Nieuwsblad)

Posted by Picasa

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin