De beste muzikale wensen

…voor het jaar 2008!

Het is weer voorbij gevlogen, het muziekjaar 2007. Traditioneel begonnen in januari met Noorderslag. Paaspop volgde en een paar maanden later stond bevrijdingspop al weer voor de deur. Parkpop en Metropolis, North Sea Jazz en Lowlands volgden snel en nog voordat je er erg in had, kon je alweer aan je jaarlijstjes van 2007 beginnen. Mooie momenten en minder mooie volgden elkaar op. In deze laatste categorie valt zeker het overlijden van gewaardeerde collega popfotograaf Lex van Rossen. Tijd dus om het jaar 2007 af te sluiten.

Een paar persoonlijke highlights:

…in 2007 kwamen ruim 5.000 unieke bezoekers naar mijn site. Ze leverden 550.000 hits op. Exacte cijfers ontbreken helaas wegens storing statistieken. (Ter vergelijking in 2006: 4.889 unieke bezoekers met 76.071 hits.)

…werd ik gevraagd om toe te treden tot het internationale muziekpersbureau Redferns, dat foto’s levert aan diverse tijdschriften. Inmiddels staan er 462 in de database op http://www.redferns.com/ en http://www.musicpictures.com.

…exposeerde ik samen met 8 andere fotografen in Rotown ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het poppodium. Het werk is eveneens te vinden in het bijbehorende fraaie boekje en op de DVD.

…had ik een solo-expositie met mijn beste festivalfoto’s van 2007 onder de noemer Festivalitis2.

…beschouw ik After Forever, Lucinda Williams en Kaiser Chiefs als mijn meest geslaagde livefoto’s van 2007.

…Na covers van NL10 eerder dit jaar, werden op de valreep nog twee foto’s gebruikt als cover voor de Fret. In november sierden de Riplets de cover en in december was het de beurt aan La Melodia.

…Meest memorabele concerten: Shins (Lowlands), Sounds (Rotown), Chuck Berry (013), Starsailor (Music in My Head) en Claw Boys Claw (Rotown).

…meest memorabele fotoshoot: Niks met muziek van doen , maar wel leuk. Voor Uitagenda Rotterdam op pad met festivaltijger. Zie Resultaten in het januarinummer. Nu gratis af te halen o.a. in bibliotheek en Albert Heijn.

Benieuwd wat 2008 brengt!

Op mijn wenskaart zie je een kleine selectie van het muziekaanbod van 2007. Wil je meer zien of in de gaten houden wat 2008 ons muzikaal gezien brengt, surf dan even langs voor nieuwe plaatjes die regelmatig op http://www.deemee3.com/ zullen verschijnen. Weet jij wie ik in 2007 op de foto heb gezet voor deze nieuwjaarswens? De oplossing staat op de kaart…

Posted by Picasa

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin