The Story Of Keith

4080418810_63fab8cf84_oBijna twaalf jaar geleden stond ik bij de Rolling Stones in de Kuip. 要精确周一 11 八月 2003 欧姆20u15, 我看到米克和凯斯在舞台上的风暴, 红糖的色调. 我有一段音乐摄影师喜欢夜街小场地, 天堂, 银河, Rotown与该Vlerk, 但是这是我第一次'大’ 演唱会. 在那里,我站在那么, 经验丰富的手在贸易为抢Verhorst和Lex面包车Rossen之间. 不安和兴奋的同时, 同时更注重, 因为我要回家了的Havenloods的良好记录. 但balend, 因为我被分配到左边组的摄影师是谁在米克·贾格尔的一面, 而不是在摄影师更上镜的基思·理查兹右侧的前镜头过.
米克曾辣椒在他的屁股和支柱跑到张贴在舞台. 我的数码单反, 富士S1 Pro的满足liefst 3,4 百万像素 (只有JPEG) 和爆率 1,5 FPS他最好, 不过,米克迅速是我常. 我总共拍 54 20u17的图片 (DSCF9878) 恩20u24 (DSCF9962), 其中大部分由一个半或模糊的米克·贾格尔的橡胶嘴唇再次决定撤回在我打印冲刺时间.
当我试图把米克的照片, 我喜欢斜眼基思眼, 这是善于乔装的同事在另一边. 在第一首歌曲结束时,我突然看到他通过他的膝盖口袋, 他的吉他直入他的腿上. 我点击, 没有靠边,再次点击,看到这个-no自动旋转- 我的显示器上…

DSCF9915

23 几秒钟后,我做了,直到一个在他手中我的下一个公仔拍手米克·贾格尔和 5 几分钟后,所有的摄影师都背德KUIP的门外.
第二天我做了米克·贾格尔的照片上的Havenloods – 因为他们想要的主唱,其余未使用的仍然是我的电脑上.

Twee jaar later herontdekte ik de foto op mijn computer. Tegelijkertijd las ik van het bestaan van Rockarchive, een Londense galerie met een vestiging in Amsterdam, die op zoek waren naar popfoto’s van Nederlandse fotografen. Ik mailde ze of ze interesse hadden in mijn foto’s. Ze waren direct enthousiast over mijn foto van Keith en wilde hem graag opnemen in hun collectie.
artikelenweb-4362Aangezien de Stones hun beeltenis willen beschermen en de band tegen misbruik nogal streng optreedt en ik een contract had getekend waarbij ik verklaarde de foto’s niet commercieel te gebruiken, was er wel een probleem. Een half jaar duurde het voordat de Stones toestemming gaven. Keith zelf heeft de foto gezien en goedgekeurd voor verkoop als kunstoplage. Sterker nog: het management heeft er uiteindelijk eentje gekocht voor de moeder van Keith. Of gekregen, daar wil ik vanaf zijn 😉 Ik heb begrepen dat ie daar ook daadwerkelijk aan de muur heeft gehangen.

Een ander probleem was dat het een jpeg-bestand was van slechts 3,4 百万像素. Met wat photoshoppen bleek het bestand in eerste instantie alleen geschikt voor maximaal A3-formaat. Met wat extra tovenarij wisten ze in Engeland het bestand geschikt te maken voor A2 en later zelfs voor A0. De foto is opgenomen in de Rockarchivecollectie in Londen die verder werk beheert van grootheden als Bob Gruen, Alfred Wertheimer, David Ellis, 复位此输出Mankowitz, Mick Rock en Philip Townsend om er maar een paar te noemen. Samen met wijlen Lex van Rossen ben ik de enige Nederlandse fotograaf van wie werk is opgenomen in de Londense galerie. keithgesigneerdInmiddels zijn de meeste foto’s van de genummerde en gesigneerde oplage van 100 uitverkocht. www.rockarchive.com.

 

 

 

Sinds de eerste verkoop in 2007 is er veel meer gebeurd met de foto:

-Chelsea-eigenaar en multimiljonair Roman Abramovich heeft de foto aangekocht voor aan de muren van zijn exclusieve nachtclub annex podium onder het Chelseastadion in Londen.keithunderthebridge Voor de opening ben ik op uitnodiging naar Londen afgereisd.

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1659174

En op mijn eigen blog: HTTP://foto.dimitrihakke.nl/roman-abramovich-koopt-muse-keith/
keithvips

-Inmiddels heeft galerie VIPS in Rotterdam de foto ook in hun collectie opgenomen en is hij afgelopen jaar tijdens de 50 jaar stones-expo op het Westelijk verkocht aan een Rotterdams echtpaar op een formaat van 1×1,5计.

http://foto.dimitrihakke.nl/rolling-stones-50-jaar-expo/
keithparijs

Ook de Parijse Galerie Blumann heeft interesse getoond in de foto. Een zwart-witversie wordt daar momenteel geëxposeerd en verkocht.

https://twitter.com/galerieBlumann/status/425651878228017152

发表评论

Facebook上访问我们请访问我们的TwitterCheck Our Feed请访问我们在LinkedIn